Thursday, May 9, 2013

Podvarak sa svinjetinom



Podvarak sa svinjetinom

Podvarak sa svinjetinom

Sastojci za
  • 4 porcije 
  • 1 kg kiselog kupusa ribanca ili glavica kiselog kupusa isečena na rezance 
  • 1 kg svinjetine 
  • 1 šolja ulja
  •  so 
  • biber 
  • začin C 
  • lorber 
 Priprema

Najpre probajte kupus. Ako je kiseliji nego što želite, properite ga. Ocedite ga i propržite na polovini ulja i dolijte sasvim malo vode. Kad kupus omekša, sipajte ga u pogodnu vatrostalnu posudu. Na zagrejanom preostalom ulju propržite isečeno meso koje ste prethodno posuli začinom i posolili, a pri kraju prženja pobiberili. Tako pripremljeno meso poređajte na kupus i prelijte preostalim uljem na kojem je i proprženo. Meso zatim pritisnite da bi potpuno prodrlo u kupus, pospite celu površinu smrvljenim lorberom i ravnomerno, po celoj površini, prelijte sa nekoliko kašika vode. Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi oko 1 sat. U toku pečenja meso možete prevrnuti da bi porumenelo sa obeju strana.

0 comments:

Post a Comment