Thursday, May 9, 2013

Kaluđerski kupus

Kaluđerski kupus


  •  4 kg kiselog kupusa - 
  • 300g svinjskog mesa - 
  • 300g junećeg mesa - 
  • 300 g jagnjećeg mesa - 
  • 300 g kobasica - 
  • 500g suvih rebara - 
  • 200g čvaraka - 
  • 400 g suve slanine - 
  • so i biber po ukusu - 
  • 2 kašike aleve paprike 
Isecite kupus na krupnije komade. Meso isecite na manje komade i usolite ga.Nemojte meso mešati. Suva rebra operite u mlakoj vodi. U veći lonac (ili zemljani sud ) od 5 litara stavite na dno nekoliko listova suve slanine,pa red kupusa ,svinjskog mesa,kupusa, kobasica,kupusa,junećeg mesa,kupisa, suvih rebara,kupusa, jagnjećeg mesa , kupusa,slanine, kupusa, čvaraka, kupusa.Odozgo opet stavete slaninu na listove sečenu,pa nekoliko celih listova kupusa.U litru vode izmešajte so, biber, i alevu papriku, pa zalijte kupus. Dodajte vode da ogrezne. Stavite kupus na umerenu toplotu da polako krčka.Činite to četiri dana po dva sata. Služite topao kupus uz vruću projaru.

0 comments:

Post a Comment