Thursday, May 9, 2013

Grčki kupus

Grčki kupus
Sastojci
  •  1 kg kiselog kupusa ribanca
  •  400 g mlevenog juneceg mesa 
  • 200 g suve slanine 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 supena kašika zacina od sušenog povrca 
  • 1 kašika ulja 
  • 3 jajeta 
  • 200 g kisele pavlake 
  • 2 dcl slatke pavlake 
  • so - biber 
Priprema

Izdinstajte kupus na ulju i isitnjenoj slanini.Posebno izdinstajte meso, zacin od sušenog povrca i isitnjen peršun. U šerpu stavite pola kupusa,meso i odozgo drugu polovinu kupusa.Umutite jaja,kiselu i slatku pavlaku, pobiberite i zalijte pripremljen kupus. U prethodno zagrejanoj rerni pecite otklopljeno 1 sat na 220 c . Služite toplo.

0 comments:

Post a Comment