Thursday, May 9, 2013

Francuski kupus (Šukrut)


Francuski kupus (Šukrut)
  • 1 kg kiselog kupusa (ribanca) 
  • 150 g suve slanine 
  • 4 kožice od slanine 
  • 3 šargarepe 
  • 2 krompira 
  • 2 kapike ulja
  • 2 dcl belog vina 
  • 2 dcl bujona - biber 
U sredini kupusa po želji:

  •  2 para viršli - kobasica u komadu - 
  • suve krmenadle - 
  • suva šunka u debljim kriškama ,
  • džigernjaca u komadu 


Na dno šerpe stavite kožice od slanine.Preko toga stavite sastojke koje sam oznacio prema želji.Odozgo stavite drugu polovinu kupusa,pobiberite i zalijte uljem,vinom i bujonom. Pecite poklopljeno u pecnici 2 sata na 220 C. 139. Pohovane svinjske krmenadle 6 svinjskih krmenadli - 2 jajeta - 100 g mrvica od hleba - 50 g brašna - so i biber po ukusu - 2 dcl ulja Svinjske krmenadle izlupajte, posolite i poboberite.Uvaljajte ih prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mrvice.Pržite ih u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. Služite ih u toploj posudi.

0 comments:

Post a Comment