- 1 kg kiselog kupusa (ribanca)
- 150 g suve slanine
- 4 kožice od slanine
- 3 šargarepe
- 2 krompira
- 2 kapike ulja
- 2 dcl belog vina
- 2 dcl bujona - biber
- 2 para viršli - kobasica u komadu -
- suve krmenadle -
- suva šunka u debljim kriškama ,
- džigernjaca u komadu
Na dno šerpe stavite kožice od slanine.Preko toga stavite sastojke koje sam oznacio prema želji.Odozgo stavite drugu polovinu kupusa,pobiberite i zalijte uljem,vinom i bujonom. Pecite poklopljeno u pecnici 2 sata na 220 C. 139. Pohovane svinjske krmenadle 6 svinjskih krmenadli - 2 jajeta - 100 g mrvica od hleba - 50 g brašna - so i biber po ukusu - 2 dcl ulja Svinjske krmenadle izlupajte, posolite i poboberite.Uvaljajte ih prvo u brašno, zatim u jaja i na kraju u mrvice.Pržite ih u dobro zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. Služite ih u toploj posudi.
0 comments:
Post a Comment