Svadbarski kupus
Potrebno je:
500 gr. svinjskog mesa
500 gr. junećeg mesa
300 gr. suvih rebara
300 gr. suve slanine
2 glavice kupusa
1 svinjska suva nogica
10 zrna bibera
4 lista lorbera
2 glavice crnog luka
2 suve crvene paprike
2 kašičice aleve paprike
Priprema:
Na dno lonca staviti slaninu isečenu na listove. Iz kupusa odstraniti koren, a obe glavice kupusa preseći na po 8 delova.
U lonac preko slanine staviti red kupusa, red pomešanog raznog mesa i po jednu polovinu date količine isečenog crnog luka, lorbera i aleve paprike. Slaganje ponoviti istim redom. Odozgo staviti kupus, a preko njega suve crvene paprike. Naliti hladnom vodom da ogrezne i kuvati na tihoj vatri oko 4-5 časova.
Za vreme kuvanja ne sme se mešati, već lonac povremeno protresti da ne zagori. Pri kuvanju voda treba da uvri, kako kupus ne bi bio čorbast. Jelo probati i samo po potrebi posoliti.
Search This Blog
Monday, June 10, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment