Monday, June 10, 2013

Kupus sa slaninom

Kupus sa slaninom



Za 4 osobe:
manja glavica kupusa,
veći praziluk,
glavica luka,
100 g mesnate slanine,
 list lorbera,
2 zrna karanfilića,
2 kašike soja sosa,
pola mesne kocke za supu,
so i biber.

Kupus isecite na 4 dela, uklonite koren, odvajajte list po list i dobro ih operite. U vok sipajte ulje, dodajte lorberov list, zrna karanfilića i kada se ulje zagreje smanjite temperaturu i zajedno ispržite luk i praziluk isečen na štapiće. Prženo povrće odmah izvadite iz voka i položite na upijajući papir. U vok sipajte slaninu isečenu na kockice i pržite je da postane hrskava, pa vratite prženo povrće, dodajte kupus, posolite, pobiberite, dodajte kocku za supu, sve prelijte s 1 dl vode i soja sosom, promešajte, poklopite i dinstajte još 20 minuta. Servirajte toplo.

0 comments:

Post a Comment