Monday, June 10, 2013

Knedle sa kiselim kupusom

Knedle sa kiselim kupusom



Za 4 osobe:
 600 g dimljenih svinjskih rebaraca,
600 g kiselog kupusa ribanca,
4 kašike maslinovog ulja,
čen belog luka,
2 lovorova lista,
kašika zrna kleke,
1,5 dl suvog belog vina,
biber u zrnu i so

Za knedle:
300 g bajatog hleba,
pola veze peršuna,
3 kašike mleka,
3 jajeta,
70 g brašna,
manja glavica luka,
30 g maslaca i so.

Beli luk očistite, usitnite i propržite na vrelom ulju, dodajte oceđen kupus ribanac, listove lorbera, rebarca, biber i zrna kleke. Promešajte, sipajte vino, posolite, poklopite, smanjite temperaturu i dinstajte dva sata. Za to vreme prstima izmrvite kriške hleba, luk iseckajte i izdinstajte na vrelom maslacu, sipajte preko hleba i dodajte seckani peršun. Posebno umutite jaja sa mlekom, sipajte preko pripremljene mešavine i ostavite sa strane 60 minuta, da hleb upije svu tečnost. Dodajte brašno i so i snažno mesite prstima da dobijete gustu, kompaktnu masu. Formirajte kuglice veličine ping-pong loptica i kuvajte ih 13 minuta u ključaloj slanoj vodi, ocedite i servirajte sa dinstanim kupusom i svinjskim rebarcima.

0 comments:

Post a Comment