Monday, June 10, 2013

Podvarak na nemački način

Podvarak na nemački način



Potrebno je:
1 kg kiselog kupusa ribanca,
200 g suvih šljiva,
2 glavice crvenog luka,
5 čenova belog luka,
2 dl suncokretovog ulja,
3 lista lovora,
so i biber u zrnu po ukusu.

Crveni i beli luk sitno iseckajte i pržite na ulju na umerenoj temperaturi u velikom tiganju ili šerpi, dok luk ne omekša. Zatim dodajte oprane cele suve šljive (bez koštica), listove lovora, biber u zrnu, pržite nekoliko minuta uz stalno mešanje. Kupus ocedite, ukoliko je previše slan operite, stavite ga u tiganj sa šljivama i lukom i pržite 10 minuta, sve vreme mešajući. Podvarak sipajte u vatrostalnu posudu ili dublji pleh, nalijte oko 4 dl vode i pecite 60 minuta u rerni na 180 stepeni. Kao prilog servirajte pečeni ili pire krompir.

0 comments:

Post a Comment